CE TREBUIE SA STIM DESPRE OUL DE PREPELITA IN ALIMENTATIA COPIILOR

Imagine

Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care suferă de alte boli înregimul cărora ouăle sunt interzise.Sunt recomandate atit copiilor,adultilor cit si oamenilor virstnici. Un ou contine proteine, minerale, grasimi, iar 100 de grame de albus si galbenus includ 158 Kcal, 13g de proteine, 64mg de calciu, 3,7mg de fier, 226mg de fosfor, 132mg de potasiu, 13 mg de magneziu si vitaminele A, B1, B6, B12, D3., motiv pentru care sunt recomandate pentru consum regulat.Conform anumitor cercetatori, in componenta unui ou de prepelita intra si substante cu rol in reducerea numarului de anticorpi responsabili de reactii alergice. Astfel, oul de prepelita are de sase ori mai multa vitamina B1, de cincisprezece ori mai multa vitamina B2, de cinci ori mai mult fosfor si de 7 ori si jumatate mai mult fier decat un ou de gaina.

    Pentru a mânca ouă de prepeliţă, ca parte a unei alimentaţii sănătoase, se recomandă să fie consumate crude. O mulţime de oameni nu agreaza ideea, dar pentru a face gustul mai plăcută le puteţi amesteca în suc de portocale sau de roşii. În scopul de a întări sistemul imunitar şi de a îmbunătăţi calitatea sângelui este recomandată o cura de 60 de ouă. Iniţial 3 , apoi 5 oua pe zi ar trebui să fie consummate.

     Experţii în metodele de tratament natural susţin că ouăle de prepeliţă au efecte pozitive asupra persoanelor cu probleme de stres, hipertensiune arterială, tulburări digestive, ulcer gastric, probleme cu ficatul, tensiunii arteriale şi control lipidelor, migrene, astm, anemie, diverse tipuri de alergii, eczeme, probleme cu inima ,boli respiratorii, depresie, boli de panica si anxietate. Ouăle de prepeliţă, de asemenea, sunt cunoscute pentru stimularea creşterii,  creşterea apetitului sexual, stimuleaza functiile creierului  care îmbunătăţesc coeficientul de inteligenţă si în general  întineresc corpul.

    La copii oul de prepelita este recomandat atit gatit cit si in stare cruda pentru echilibrul dezvoltarii lor fizice cat si psihice. Ouale de prepelita ajuta la imbunatatirea coeficientului de inteligenta.Ouale de prepelita ajuta la fixarea calciului in oase, datorita aportului de vitamina D3, magneziu si calciu, motiv pentru care prezenta lor in alimentatia copiilor este benefica. Alte motive pentru introducerea lor in alimentatia copiilor sunt ca imbunatatesc memoria si metabolismul, stimuleaza cresterea, ajuta la formarea neuronilor.

In continuare va sunt prezentate cure cu oua de prepelita pentru copii mai mari de un an. Inainte de aceasta varsta, atunci cand incepeti sa ii dati bebelusului galbenus de ou, puteti sa inlocuiti un galbenus de ou de gaina cu 3 sau 4 galbenusuri de prepelita.

Cura de 60 de oua in 30 de zile

– pentru copiii cu varste cuprinde intre unul si trei ani;

– cate doua oua pe zi;

Cura de 60 de oua in 20 de zile

– pentru copiii intre patru si sapte ani;                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

– cate trei oua pe zi;

Cura de 90 de oua in 30 de zile

– pentru copiii cu varste intre 8 si 10 ani;

– trei oua pe zi;

Cura de 120 de oua in 32 de zile

– pentru varstele intre 11 si 15 ani;

– presupune: 3 oua pe zi in primele 4 zile, cate 4 oua zilnic din a 5-a zi si pana in a 30-a, in ziua 31 se consuma 3 oua, in ultima zi un ou.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s