Sfaturi cu privire la ingrijirea cainilor vara

  

images

  Vara este momentul în care nu numai oamenii se bucură de căldura şi de razele soarelui ci şi cainii. Cu toate acestea soarele poate fi nociv pentru caini. Unii caini pot suferi de insolatie sau alte afectiuni mai grave dacă sunt ţinuţi prea mult în soare.

Asfel, pe timpul verii este indicat ca plimbarile principale sa se faca dimineata si seara, dupa apusul soarelui. Totodata, el este ferit de insolaţie sau afecţiuni ale pielii (dermatite ) la care sunt predispuşi în cazul expunerii îndelungate la soare.Dacă este inevitabil şi trebuie scos din casă la ora prînzului încercaţi să mergeţi prin zone umbrite.

Pe tot parcursul anului, dar în special în perioada verii, cainele trebuie sa fie hidratat corespunzător, pentru a-i asigura o bună funcţionare a organismului. Dacă nu li se asigură necesarul de apă, unii căini se pot deshidrata.devin apatici.Sistemul imunitar al cainelui scade şi este predispus mai multor

Pentru a evita acest  lucru este important ca animalul sa consume în permanenţă apă proaspătă.Astfel,apa trebuie schimbată mai des chiar de 3-4 ori pe zi şi trebuie evitată administrarea de apă rece din frigider deoarece pot răci cu uşurinţă.

Pe timpul verii trebuie evitat sa vă lăsaţi cainele singur în maşină deoarece îi pot fi fatale,căldura şi stresul pot conduce uşor la atacuri cerebrale.

În cazul în care cainele este ţinut în curte trebuie evitată expunerea cuştii la soare ,este indicat să fie amplasată la umbra unui copac sau în apropierea unui perete.

Şi curenţii de aer rece pot fi dăunători căinelui ,astfel trebuie evitată expunerea acestora la aparatul de aer condiţionat sau alte surse.

O alta modalitate de a proteja cainele de caldura este tunderea blanitei. Acest lucru este recomandat in special in cazul raselor de caini cu parul lung sau mediu. Desi tunderea blanitei ii poate face pe caini sa se simta mai confortabil in acest sezon, trebuie avut grija ca o blana tunsa mult prea scurt nu il va mai putea proteja la fel de bine de razele solare, cainele fiind mult mai susceptibil insolatiilor.

În cazul ieşirilor la iarbă verde sau la picnic cu amicul dvs. blănos trebuie să ţineţi cont de cîteva lucruri importante pentru a putea preveni eventualele neplăceri, mai ales în cazul unor caini sensibili:

ü  Este important ca acesta să stea cît mai mult  timp la umbră pentru a nu suferi din cauza temperaturilor ridicate chiar dacă aparţine unei rase de caini energici si vrea să alerge toată ziua,

ü  Nu trebuie lăsat să obosescă mai ales în cazul celor care suferă de supraponderabilitate.Căldura combinată cu oboseala provoacă problem grave de sănătate.

ü  Trebuie administrată apă pe întreaga zi cainelui pentru a evita astfel deshidratarea.

.

ATENTIE! Dacă se  observă că în urma expunerii la soare cainele devine apatic, dezorientat şi are o respiraţie greoaie îl învelim cu un prosop udat cu apă rece ţi-I oferim cantităţi mici de apă la o temperatură cu cel mult 4+5 grade mai mică decît temperature camerei.Nu trebuie administrate cantităţi mari de apă în această situaţie deoarece pot să apară problem cu stomacul.

Evident după acordarea primelor măsuri de ajutor  se impune contactarea imediată a medicul veterinar.

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s